מצרכים
- 5-6 תפוחי אדמה, עדיף מהזן האדום
- 50 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
- סלסלת פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
- 3 שיני שום קלופות
- מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/4 כוס חלב
- מלח ופלפל בנדיבות
- אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינה צהובה או פרמזן או מוצרלה מגורדת דק
הוראות הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה 3/4 בישול (עם הקליפה). מניחים בצד עד שהם יתקררו מעט וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את השום והפטריות לפרוסות.
- במחבת עם חמאה או שמן זית מטגנים את הפטריות והשום עד שהן מתרככות לגמרי, בסביבות 15 דקות.
- מוסיפים שמנת, חלב, מלח ופלפל וממשיכים לבשל במשך 5 דקות. מגררים מעל מעט אגוז מוסקט.
- בינתיים מסדרים בתבנית פיירקס (20X30) פרוסות תפוחי אדמה בצורה רעפים בשורות.
- שופכים מעל תפוחי האדמה את רוטב הפטריות ומפזרים גבינה צהובה.
- אופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.