פרוסות תפוחי אדמה מוקרמות ברוטב שמנת ופטריות

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 5-6 תפוחי אדמה, עדיף מהזן האדום
  • 50 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
  • סלסלת פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 3 שיני שום קלופות
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • אגוז מוסקט
  • 100 גרם גבינה צהובה או פרמזן או מוצרלה מגורדת דק

הוראות הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה 3/4 בישול (עם הקליפה). מניחים בצד עד שהם יתקררו מעט וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  2. חותכים את השום והפטריות לפרוסות.
  3. במחבת עם חמאה או שמן זית מטגנים את הפטריות והשום עד שהן מתרככות לגמרי, בסביבות 15 דקות.
  4. מוסיפים שמנת, חלב, מלח ופלפל וממשיכים לבשל במשך 5 דקות. מגררים מעל מעט אגוז מוסקט.
  5. בינתיים מסדרים בתבנית פיירקס (20X30) פרוסות תפוחי אדמה בצורה רעפים בשורות.
  6. שופכים מעל תפוחי האדמה את רוטב הפטריות ומפזרים גבינה צהובה.
  7. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו

    אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • לכל המתכונים