קונכיות פסטה במילוי גבינות ופטריות ברוטב עגבניות

time-cook
הכנה - 40 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1/2 חבילה קונכיות פסטה גדולות
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה (או צהובה) מגורדת
  • 100 גרם גבינה בולגרית 16% או גבינת פטה
  • 80 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • ביצה
  • מלח ופלפל
  • סלסלת פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 2 כפות שמן זית
  • צנצנת רוטב עגבניות מוכן (של כל חברה שאתם אוהבים)

 

בנוסף:

  • 150 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת דק
  • עלי בזיליקום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הפטריות לקוביות.
  3. במחבת רחבה מטגנים את הפטריות בשמן זית עד שהן מתרככות. ממליחים ומפלפלים.
  4. בינתיים מבשלים את הפסטה 3/4 בישול. אם כתוב על גבי האריזה 10 דקות בישול, מבשלים 7 דקות ומסננים מהמים.
  5. בקערה רחבה מערבבים ריקוטה, מוצרלה, בולגרית, פרמזן וביצה עד שנוצרת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
  6. מוסיפים לתערובת הגבינות את הפטריות המוקפצות.
  7. מניחים בתבנית (שמתאימה לתנור) את קונכיות הפסטה וממלאים בתערובת הגבינות והפטריות.
  8. מזלפים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה מגורדת.
  9. אופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות או עד שהגבינה למעלה זהובה.
  10. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות