מצרכים
- 1/2 חבילה קונכיות פסטה גדולות
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינת מוצרלה (או צהובה) מגורדת
- 100 גרם גבינה בולגרית 16% או גבינת פטה
- 80 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
- ביצה
- מלח ופלפל
- סלסלת פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
- 2 כפות שמן זית
- צנצנת רוטב עגבניות מוכן (של כל חברה שאתם אוהבים)
בנוסף:
- 150 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת דק
- עלי בזיליקום
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הפטריות לקוביות.
- במחבת רחבה מטגנים את הפטריות בשמן זית עד שהן מתרככות. ממליחים ומפלפלים.
- בינתיים מבשלים את הפסטה 3/4 בישול. אם כתוב על גבי האריזה 10 דקות בישול, מבשלים 7 דקות ומסננים מהמים.
- בקערה רחבה מערבבים ריקוטה, מוצרלה, בולגרית, פרמזן וביצה עד שנוצרת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים לתערובת הגבינות את הפטריות המוקפצות.
- מניחים בתבנית (שמתאימה לתנור) את קונכיות הפסטה וממלאים בתערובת הגבינות והפטריות.
- מזלפים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה מגורדת.
- אופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות או עד שהגבינה למעלה זהובה.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.