מצרכים
מצרכים לפולנטה:
- 250 גרם קמח תירס
- 240 מ"ל (כוס) חלב
- מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 ו-1/2 כוסות (600 מ"ל) מים
- 50 גרם חמאה
- מלח ופלפל לבן
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
לתבשיל פטריות:
- 2 כפות שמן זית
- 20 גרם חמאה
- 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
- 3 פטריות מלך היער
- 5 בצלי שאלוט
- 2 ענפי טימין
- מלח ופלפל לבן
להגשה:
- עירית קצוצה
הוראות הכנה
אופן הכנת הפולנטה:
- בסיר רחב מחממים את כל המצרכים של הפולנטה פרט לפרמזן ולקמח.
- כשהתערובת רותחת מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ בלי הפסקה עד שנוצרת פולנטה רכה. בסביבות 5-7 דקות.
- מוסיפים פרמזן מגורדת ומגישים עם תבשיל פטריות.
אופן הכנת תבשיל פטריות:
- חותכים את הפטריות לפרוסות ואת בצלי השאלוט לרבעים.
- במחבת רחבה מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים את בצלי השאלוט במשך 3 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות.
- מפזרים עלי טימין ומטגנים עוד דקה.
- מגישים מעל הפולנטה עם עירית קצוצה מעל.
הערות חשובות:
– ניתן לפזר מעל המנה פרמזן מגורדת.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתבשיל הפטריות שקית ערמונים בואקום בשלב הוספת הפטריות.
– יש לכם שמן כמהין בבית? זה הזמן להוסיף כמה טיפות ממנו לתבשיל פטריות.
– ניתן להגיש את המנה בליווי שמנת חמוצה או קרם פרש.