פסטה ברוטב שמנת מקורמלת ומיקס פטריות - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
  • 30 מ"ל (2 כפות) סירופ מייפל טבעי
  • 250 גרם פטריות שמפניון או מיקס פטריות שמפיניון ופורטובלה
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 10%
  • 125 מ"ל (½ כוס) חלב 3%
  • 1 כף קמח כוסמין מלא
  • פרמזן מגוררת להגשה
  • ½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור גרוס

  1. משרים פטריות פורצ'יני בכוס מים רותחים כחצי שעה. חשוב לשמור את מי ההשרייה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (שומרים את מי הבישול).

 

לרוטב:

  1. מחממים סירופ מייפל במחבת על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל להתקרמל, מוסיפים פטריות פורצ'יני מושרות וקצוצות ופטריות שמפיניון פרוסות דק. מבשלים כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את מי ההשריה, שמנת לבישול וחלב, ומתבלים.
  3. מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שאין גושים.
  4. מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. רצוי לערבב מידי פעם ולדאוג שלא מגיעים לרתיחה.
  5. בינתיים מבשלים כ-300 גרם פסטה לפי הוראות היצרן.
  6. מוסיפים את הפסטה לרוטב ובנוסף כף ממי הבישול של הפסטה. מפזרים פרזמן מעל ומגישים!

 

מומלץ להגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה, היא הולכת נהדר עם פורצ'יני.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות