פסטה ברוטב שמנת מקורמלת ומיקס פטריות - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
  • 30 מ"ל (2 כפות) סירופ מייפל טבעי
  • 250 גרם פטריות שמפניון או מיקס פטריות שמפיניון ופורטובלה
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 10%
  • 125 מ"ל (½ כוס) חלב 3%
  • 1 כף קמח כוסמין מלא
  • פרמזן מגוררת להגשה
  • ½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור גרוס

  1. משרים פטריות פורצ'יני בכוס מים רותחים כחצי שעה. חשוב לשמור את מי ההשרייה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (שומרים את מי הבישול).

 

לרוטב:

  1. מחממים סירופ מייפל במחבת על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל להתקרמל, מוסיפים פטריות פורצ'יני מושרות וקצוצות ופטריות שמפיניון פרוסות דק. מבשלים כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את מי ההשריה, שמנת לבישול וחלב, ומתבלים.
  3. מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שאין גושים.
  4. מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. רצוי לערבב מידי פעם ולדאוג שלא מגיעים לרתיחה.
  5. בינתיים מבשלים כ-300 גרם פסטה לפי הוראות היצרן.
  6. מוסיפים את הפסטה לרוטב ובנוסף כף ממי הבישול של הפסטה. מפזרים פרזמן מעל ומגישים!

 

מומלץ להגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה, היא הולכת נהדר עם פורצ'יני.

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו

    אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • לכל המתכונים