פסטה ברוטב שמנת מקורמלת ומיקס פטריות - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
- 30 מ"ל (2 כפות) סירופ מייפל טבעי
- 250 גרם פטריות שמפניון או מיקס פטריות שמפיניון ופורטובלה
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 10%
- 125 מ"ל (½ כוס) חלב 3%
- 1 כף קמח כוסמין מלא
- פרמזן מגוררת להגשה
- ½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- משרים פטריות פורצ'יני בכוס מים רותחים כחצי שעה. חשוב לשמור את מי ההשרייה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (שומרים את מי הבישול).
לרוטב:
- מחממים סירופ מייפל במחבת על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל להתקרמל, מוסיפים פטריות פורצ'יני מושרות וקצוצות ופטריות שמפיניון פרוסות דק. מבשלים כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את מי ההשריה, שמנת לבישול וחלב, ומתבלים.
- מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שאין גושים.
- מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. רצוי לערבב מידי פעם ולדאוג שלא מגיעים לרתיחה.
- בינתיים מבשלים כ-300 גרם פסטה לפי הוראות היצרן.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב ובנוסף כף ממי הבישול של הפסטה. מפזרים פרזמן מעל ומגישים!
מומלץ להגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה, היא הולכת נהדר עם פורצ'יני.