מאפה פטריות וברוקולי בתנור - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1.5 כוסות פרחי ברוקולי
- 500 גרם (2 סלסלאות) פטריות שמפיניון ופורטובלה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- ⅓ כוס (80 גרם) יוגורט יווני בטעם טבעי או שמנת חמוצה 15%-9%
- 2 פרוסות גבינה צהובה עד 15%
- תבלינים: 1 כפית פפריקה מעושנת, ½ כפית מלח, 1 כפית אבקת שום או 2 שיני שום קצוצות ו¼ כפית פלפל שחור
- 50 גרם (5 כפות) פירורי לחם + פרמזן
הוראות הכנה
- חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-2-3 דקות. עד לרמת אל דנטה.
- פורסים את הפטריות לפרוסות דקות או קוביות.
- מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את התבלינים והשום ופותחים אותם כדקה בעזרת כף עץ.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מתרככות.
- מוסיפים את הברוקולי למחבת ומבשלים יחד כ-2-3 דקות.
- מעבירים את הירקות לקערה המתאימה לאפיה בתנור.
- באותה מחבת מערבבים את השמנת, החלב והגבינה. מוסיפים מעט פלפל שחור עד שהגבינה נמסה.
- שופכים את התערובת על הירקות.
- מוסיפים 3 כפות פירורי לחם ומערבבים הכל היטב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות.
- מורידים את נייר הכסף, מוסיפים עוד 2 כפות פירורי לחם (בלי לערבב!) וכף פרמזן ומכניסים להקרמה ללא כיסוי לעוד כ-5 דקות.-