מצרכים
- 2 סלסלות (500 גרם) פטריות מרינה חתוכות לקוביות
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 1 כפית שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית מלח, ½ כפית כמון, מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
- ½ כוס טחינה (120 גרם)
- ½ כוס יוגורט (80 גרם)
- מלח דק, אגוז מוסקט ו-2-4 כפות מים
- צנוברים לקישוט
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
- מחממים מחבת עם שמן זית על להבה נמוכה.
- מוסיפים מלח, כמון, שום ופלפל שחור ומערבבים כדקה לפתיחת טעמים. מוסיפים את הבצל ומגרדים אגוז מוסקט. כעבור 5 דקות מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך ערבוב לסירוגין.
- בינתיים נכין את ממרח הטחינה יוגורט: מערבבים את הטחינה, היוגורט, מלח דק, אגוז מוסקט והמים עד לממרח קרמי קטיפתי.
- לאחר 10 דקות מורידים את הירקות מהאש.
- מסדרים בתבנית את הפטריות והבצל ועליהם את שכבת הטחינה.
- מקשטים בצנוברים ומכניסים לתנור בערך 8-10 דקות עד ששכבת הטחינה מזהיבה (יכולים להיות הבדלי טמפרטורה בין התנורים השונים אז תבדקו אחרי 5 דקות).
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ובתאבון !
- מומלץ להגיש עם סלט ירקות עשיר או לנגב בפיתה.
ערכים בחלוקה ל-5 מאפים:
247 קלוריות
20 גרם שומן
10 גרם פחמימה
10 גרם חלבון