מאפה פטריות מוקרם בטחינה יוגורט - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 35 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 סלסלות (500 גרם) פטריות מרינה חתוכות לקוביות
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מלח, ½ כפית כמון, מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
  • ½ כוס טחינה (120 גרם)
  • ½ כוס יוגורט (80 גרם)
  • מלח דק, אגוז מוסקט ו-2-4 כפות מים
  • צנוברים לקישוט

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים מלח, כמון, שום ופלפל שחור ומערבבים כדקה לפתיחת טעמים. מוסיפים את הבצל ומגרדים אגוז מוסקט. כעבור 5 דקות מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך ערבוב לסירוגין.
  4. בינתיים נכין את ממרח הטחינה יוגורט: מערבבים את הטחינה, היוגורט, מלח דק, אגוז מוסקט והמים עד לממרח קרמי קטיפתי.
  5. לאחר 10 דקות מורידים את הירקות מהאש.
  6. מסדרים בתבנית את הפטריות והבצל ועליהם את שכבת הטחינה.
  7. מקשטים בצנוברים ומכניסים לתנור בערך 8-10 דקות עד ששכבת הטחינה מזהיבה (יכולים להיות הבדלי טמפרטורה בין התנורים השונים אז תבדקו אחרי 5 דקות).
  8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ובתאבון !
  9. מומלץ להגיש עם סלט ירקות עשיר או לנגב בפיתה.

 

ערכים בחלוקה ל-5 מאפים:

247 קלוריות

20 גרם שומן

10 גרם פחמימה

10 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • לכל המתכונים