בצלים ממולאים - דניאל וגנר
מצרכים
- 6 בצלים גדולים שלמים
למילוי:
- 2 כפות שמן זית
- בצל קצוץ דק
- 1 כוס אורז
- חבילת פטריות שמפניון 'מרינה'
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- כף רסק עגבניות
- כף רכז רימונים
- כף סילאן
- מלח ופלפל
לרוטב:
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 כפות סילאן
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע כפית בהרט
- 5 כפות שמן זית
- כוס – 2 מים (עד כיסוי של הבצלים)
- רימונים לקישוט
הוראות הכנה
- מקלפים את הבצלים, חותכים את הקצוות ומבשלים אותם כרבע שעה עד שהם רכים.
- בנתיים מכינים את המילוי: מטגנים בצל קצוץ במחבת עד לריכוך חלקי.
- מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כמה דקות עד שהן מתכווצות.
- מוסיפים אורז ואת שאר המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד להצטננות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים ומניחים בצד.
- מקלפים בזהירות את הבצלים (השכבה העליונה רכה מדי אז לא משתמשים בה) וממלאים על פי ההדגמה בסרטון.
- מסדרים את הבצלים יפה בסיר ויוצקים את הרוטב. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי.
- סוגרים את הסיר עם מכסה, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- לאחר מכן מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה.
- מסירים את הנייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד כ 15 דקות להשחמה.
- מברישים בשמן זית ומקשטים עם רימונים