פיצה פורטובלו - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 6 פטריות פורטבלו גדולות ללא גבעול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן (מומלץ רוטב פיצה של יד מרדכי או MUTTI ללא תוספת סוכר או שמן)
  • 3 כפות אורגנו מיובש או תבלין פיצה
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 10 עגבניות שרי פרוסות
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור מראש ל230- מעלות לטובת אידוי נוזלים.
  2. מוציאים את גבעולי הפטרייה ומנגבים עם נייר את הפטריות )על מנת לנקות מחול / לכלוך(.
  3. מערבבים בקערה 2 כפות שמן זית + 1 כף אורגנו ועם מברשת סיליקון מברישים את הפטריות
    מבפנים ומבחוץ.
  4. מסדרים את הפטריות בתבנית ומכניסים לאפייה 10-15 דקות. בסיום מוציאים את הנוזלים
    הניגרים. מנמיכים את התנור ל210- מעלות.
  5. לאחר שנפטרנו מהנוזלים, מניחים 2 כפות רוטב עגבניות וגבינה על כל פטרייה, מעטרים
    בפרוסות עגבניות שרי ומכניסים לתנור ל6-8- דקות עד שהגבינה נמסה ומגישים מיד.
  6. ניתן להוסיף טופינג שונים כמו פפרוני, עוד סוג גבינה, אננס, עלי בזיליקום.

 

ערכים למתכון:

571 קלוריות

35.3 גרם שומן

35.8 גרם פחמימות

23 גרם חלבון

 

ערכים לפטרייה:

95 קלוריות

6 גרם שומן

6 גרם פחמימה

3.8 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • לכל המתכונים