פיצה פורטובלו - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 6 פטריות פורטבלו גדולות ללא גבעול
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס רוטב עגבניות מוכן (מומלץ רוטב פיצה של יד מרדכי או MUTTI ללא תוספת סוכר או שמן)
- 3 כפות אורגנו מיובש או תבלין פיצה
- 2-3 שיני שום כתושות
- 10 עגבניות שרי פרוסות
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
הוראות הכנה
- מחממים תנור מראש ל230- מעלות לטובת אידוי נוזלים.
- מוציאים את גבעולי הפטרייה ומנגבים עם נייר את הפטריות )על מנת לנקות מחול / לכלוך(.
- מערבבים בקערה 2 כפות שמן זית + 1 כף אורגנו ועם מברשת סיליקון מברישים את הפטריות
מבפנים ומבחוץ. - מסדרים את הפטריות בתבנית ומכניסים לאפייה 10-15 דקות. בסיום מוציאים את הנוזלים
הניגרים. מנמיכים את התנור ל210- מעלות. - לאחר שנפטרנו מהנוזלים, מניחים 2 כפות רוטב עגבניות וגבינה על כל פטרייה, מעטרים
בפרוסות עגבניות שרי ומכניסים לתנור ל6-8- דקות עד שהגבינה נמסה ומגישים מיד. - ניתן להוסיף טופינג שונים כמו פפרוני, עוד סוג גבינה, אננס, עלי בזיליקום.
ערכים למתכון:
571 קלוריות
35.3 גרם שומן
35.8 גרם פחמימות
23 גרם חלבון
ערכים לפטרייה:
95 קלוריות
6 גרם שומן
6 גרם פחמימה
3.8 גרם חלבון