ממולאים בורגר פטריות עם מטבל טחינה וחריף - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 2 בורגרים פטריות של חברת מרינה מופשרים
- 1 בצל גדול
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מהתבלינים: כורכום, כמון, פפריקה, פלפל שחור ומלח
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- תבנית עם מים
- כף רוטב סויה
- 9 דפי אורז קטנים בקוטר 16 ס"מ .
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל200- מעלות.
- מחממים מחבת עם כף שמן זית. מטגנים את שיני השום הכתושות עם התבלינים ומערבבים
- באמצעות כף עץ כדקה עד לפתיחת הטעמים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מערבבים בקערה נפרדת את הבורגרים עם הפטרוזיליה ומעסים היטב.
- מוסיפים למחבת ומבשלים יחד כ3- דקות.
איך מרכיבים?
- מסדרים תבנית עם מים וכף סויה / סילאן.
- מסדרים משטח עבודה נוח: קרש חיתוך פלסטיק או קרש עטוף בניילון נצמד על מנת למנוע הדבקה.
- טובלים כל דף אורז מכל צדדיו כ20-30- שניות ומניחים על משטח העבודה.
- מניחים 2 כפות מהתערובת על הקצה החיצוני. מקפלים את הצדדים פנימה בשביל לאטום את המילוי
- ומגלגלים תוך כדי הידוק לצורת סיגר. מניחים על תבנית האפייה וממשיכים למלא את דפי האורז במלית.
- מושכים מעט שמן ומפזרים שומשום מעל (לא חובה) .
- מכניסים לתנור ל20- דקות (הזמן עלול להשתנות בין תנור לתנור). במהלך האפייה יש להפוך את
הסיגרים מידי פעם.
הצעת הגשה
- מגישים חם עם יוגורט טבעוני או טחינה וסלט ירוק – אולי גם חריף ?:(
- אופציה לתיבול: יוגורט טבעוני בטעם טבעי, שן שום כתושה, בצל ירוק וסומק.
- אופציה לתיבול הטחינה: קארי!
ערכים לסיגר:
60 קלוריות
2 גרם שומן
62 גרם פחמימה
2.5 גרם חלבון