מצרכים
לבצק:
- 120 גרם קמח כוסמין מלא / קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 200 גרם יוגורט חלבון בטעם טבעי )יוגורט רגיל עלול להיות נוזלי מידי, וייתכן שתצטרכו עוד מעט קמח(
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
למילוי:
- סלסלת (200 גרם) פטריות שימאג'י
- סלסלת (200 גרם) פטריות שמפניון
- עלי טימין טריים מ3-4- גבעולים
- כף שמן זית
- חצי כפית מלח
- 1 שן שום כתושה או אבקת שום מיובש
- אופציונלי: 1/4 כוס יין לבן
- 100 גרם גבינת עיזים 9%
הוראות הכנה
לבצק:
- מחממים תנור ל180- מעלות.
- מנפים בקערה קמח עם מלח ואבקת אפייה.
- מוסיפים יוגורט וכף שמן זית ומערבבים לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
- מרדדים את הבצק לצורת עיגול גס בין 2 ניירות אפיה ומניחים בתבנית.
למילוי:
- קוצצים את הפטריות (לא דק מדי).
- מחממים במחבת כף שמן זית, מטגנים את הפטריות עם עלי הטימין, שום ומלח כ3-4- דקות.
- ניתן להוסיף בשלב זה יין לבן ולבשל עד לצמצום הנוזלים.
איך מרכיבים?
- ממלאים את הבצק בפטריות ומקפלים את השוליים פנימה.
- מברישים בשמן זית או ביצה.
- מניחים פרוסות גבינת עיזים ואופים כ15- דקות או עד שהבצק מזהיב.
- ניתן לפזר שומשום או קצח על השוליים לפני האפיה.
ערכים למאפה:
( ללא יין – תוספת 100 קלוריות ל125 מ"ל יין)
1064 קלוריות, 37.5 קלוריות , 115 גרם פחמימות, 38 גרם שומן, 67 גרם חלבון.