קציצות ירק ועשבי תיבול אפויות בתנור

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דקות
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 צרור (2 כוסות לא דחוסות) פטרוזיליה קצוצה דק
  • ½ צרור (כוס) כוסברה קצוצה דק
  • 1 קישוא מגורר גס
  • 2 מקלות סלרי קצוצים דק
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • 1 גבעול עבה של בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כוס קוואקר
  • ½ כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עליה מעט שמן ובעזרת נייר סופג מורחים את השמן על כל הנייר.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
  3. מניחים את התערובת כרבע שעה בצד או במקרר כדי שהקוואקר יתרכך וידביק את העיסה.
  4. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שקע כף היד (כשתי כפות) ומניחים על התבנית.
  5. אופים 20־25 דקות, עד שהקציצות יציבות למגע והחלק התחתון שלהן מוזהב.

 

להגשה:
 למזוג בצד המנה בכלי מתאים יוגורט טבעי מעורבב עם חצי שן שום כתושה ומעט מלח ופלפל.

מתכונים דומים

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

  • לכל המתכונים