קציצות ירק ועשבי תיבול אפויות בתנור

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דקות
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 צרור (2 כוסות לא דחוסות) פטרוזיליה קצוצה דק
  • ½ צרור (כוס) כוסברה קצוצה דק
  • 1 קישוא מגורר גס
  • 2 מקלות סלרי קצוצים דק
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • 1 גבעול עבה של בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כוס קוואקר
  • ½ כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עליה מעט שמן ובעזרת נייר סופג מורחים את השמן על כל הנייר.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
  3. מניחים את התערובת כרבע שעה בצד או במקרר כדי שהקוואקר יתרכך וידביק את העיסה.
  4. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שקע כף היד (כשתי כפות) ומניחים על התבנית.
  5. אופים 20־25 דקות, עד שהקציצות יציבות למגע והחלק התחתון שלהן מוזהב.

 

להגשה:
 למזוג בצד המנה בכלי מתאים יוגורט טבעי מעורבב עם חצי שן שום כתושה ומעט מלח ופלפל.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות