קציצות ירק ועשבי תיבול אפויות בתנור

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דקות
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 צרור (2 כוסות לא דחוסות) פטרוזיליה קצוצה דק
  • ½ צרור (כוס) כוסברה קצוצה דק
  • 1 קישוא מגורר גס
  • 2 מקלות סלרי קצוצים דק
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • 1 גבעול עבה של בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כוס קוואקר
  • ½ כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עליה מעט שמן ובעזרת נייר סופג מורחים את השמן על כל הנייר.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
  3. מניחים את התערובת כרבע שעה בצד או במקרר כדי שהקוואקר יתרכך וידביק את העיסה.
  4. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שקע כף היד (כשתי כפות) ומניחים על התבנית.
  5. אופים 20־25 דקות, עד שהקציצות יציבות למגע והחלק התחתון שלהן מוזהב.

 

להגשה:
 למזוג בצד המנה בכלי מתאים יוגורט טבעי מעורבב עם חצי שן שום כתושה ומעט מלח ופלפל.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • לכל המתכונים