מצרכים
- 1 צרור (2 כוסות לא דחוסות) פטרוזיליה קצוצה דק
- ½ צרור (כוס) כוסברה קצוצה דק
- 1 קישוא מגורר גס
- 2 מקלות סלרי קצוצים דק
- ½ בצל סגול קצוץ דק
- 1 גבעול עבה של בצל ירוק קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2 ביצים
- 1 כף שמן זית
- ½ כוס קוואקר
- ½ כוס פירורי לחם
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עליה מעט שמן ובעזרת נייר סופג מורחים את השמן על כל הנייר.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
- מניחים את התערובת כרבע שעה בצד או במקרר כדי שהקוואקר יתרכך וידביק את העיסה.
- בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שקע כף היד (כשתי כפות) ומניחים על התבנית.
- אופים 20־25 דקות, עד שהקציצות יציבות למגע והחלק התחתון שלהן מוזהב.
להגשה:
למזוג בצד המנה בכלי מתאים יוגורט טבעי מעורבב עם חצי שן שום כתושה ומעט מלח ופלפל.