דלעת ערמונים במילוי פטריות, גבינת עיזים, צנוברים, עשבי תיבול - בלה רודניק וחגית גורן

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 דלעות ערמונים בינוניות
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 אריזת פטריות פורטבלה גדולות סטייק פורטבלה
  • פטריות שימגי – אריזה אחת
  • אריזת צמד פטריות שמפיניון
  • 200 גרם גבינות עיזים שאוהבים
  • 2 ענפי תבלין טריים טימין או רוזמרין לפי הטעם
  • מלח, פלפל , לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. חותכים את החלק העליון של הדלעת בערך בגובה של 4-3 ס”מ, מרוקנים ומסדרים בתבנית גדולה שמתאימה לתנור.
  2. מטגנים בצל קצוץ להזהבה, מוסיפים פטריות פורטבלו, שמפיניון, שימג'י קצוצות, מתבלים ומקפיצים 2 דקות נוספות.
  3. ממלאים כל דלעת בפרוסת גבינת עיזים שאתם אוהבים ותערובת פטריות
  4. אופים כחצי שעה בתנור ב-180 מעלות עם כיסוי של נייר אפיה עד שהדלעת רכה. מפזרים מעל צמחי תבלין ופרמזן או אבן יוגורט ומגישים. רצוי לאכול חם.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים