מצרכים
- חבילת דפי פילו מוכן חתוך לריבועים לפי הבחירה כ 15 ס"מ מומלץ
- 2 חבילות פטריות שמפיניון או צמד פטריות שמפיניון של מרינה
- 2 שיני שום קצוצות או כתושות
- שמן קנולה
- תבנית מאפינס
- 2 בצלים קצוצים לטיגון
- גבינת סנט מור או גבינת עיזים פרוסות דקות – כמות לפי הטעם
- 20 צנוברים מרוסקים
- ענף טימין
- עירית קצוצה
הוראות הכנה
- במחבט מחוממת מקפיצים פטריות מ- 2 סלסלאות או כמה שאוהבים , עם 2 שיני שום כתושים כ-5 דקות
- נשתמש בדפי פילו מוכנים, קפואים או מצוננים. מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו היטב בשמן קנולה. מניחים עליו דף פילו נוסף ומשמנים גם אותו. חותכים ל-9 ריבועים שווים.
- משמנים תבנית מאפינס ומניחים בכל שקע ריבוע בצק פילו. מהדקים היטב לתחתית.
- ממלאים כל סלסלה בכף גדושה של מלית פטריות ובצל ופרוסת גבינת סנט מור או גבינת עיזים, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 12 דקות, עד להזהבה יפה.
- מפזרים מעל צנוברים מטוגנים קלות וצמחי תבלין.