שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

סטייק פורטבלה על האש

time-cook
הכנה - 5 דק'
כולל 35 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 6 פטריות פורטבלה גדולות
  • 1 שן שום קצוצה
  • מעט שמן זית
  • רוטב טריאקי
  • ענף דק של טימין/קורנית
  • מעט פלפל שאטה גרוס (פלפל אדום יבש חריף)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה מורחים היטב את הפטריות ומשרים במרינדה לחצי שעה.
  2. מניחים על רשת המנגל וצולים את הפטריות כ 4-3- דקות מכל צד עד להשחמה.
  3. מניחים בצלחת ומוסיפים מעל סלט עלי רוקט.
  4. קצוצים עם שקדים קלויים ועגבניות שרי חצויות מתובל בשמן זית לימון ומלח.

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו

    אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • לכל המתכונים