פוקאצ'ה פטריות מתכון של ענבר בוסקילה מנבחרת הבשלנים של ישראלי קיטשן
מצרכים
אז מה צריך להכנת 2 פוקצ’ות גדולות:
- 1 ק״ג קמח
-
2 כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
-
800 מ״ל מים
-
מעט שמן זית לקיפולים
לתוספותה:
- פטריות שימג׳י של מרינה
-
מלח גס
- שמן זית
- מרווה
הוראות הכנה
- בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים, מוסיפים את המים ומערבבים עם כף עד לקבלת בצק דביק ממש! ומכסים.
- לאחר חצי שעה, מקפלים את הבצק עם מעט שמן זית מכסים לעוד חצי שעה ומקפלים את הבצק שוב (עם מעט שמן זית בידיים ועל הבצק)
- לאחר הקיפול השני מתפיחים כחצי שעה נוספת
- מקמחים את הבצק ואת משטח העבודה מחלקים את הבצק ל2 ופותחים על גבי נייר אפיה
- נשים מעט שמן זית מעל הבצק ובעזרת האצבעות נפתח את הבצק לצדדים(כמו בסרטון)
- נשים מעל את התוספות וניתן לפוקאצ׳ה לנוח ל 20 דקות (לא חייב לכסות, כדי שהבצק לא ידבק למגבת)
- נכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות טורבו ל 15 דקות
- כשיוצא מהתנור נבריש במעט שמן ומרווה