כנאפה עם בשר ופטריות - גלית בר
מצרכים
למלית של הכנאפה :
- סלסת פטריות שמפניון קצוצות של מרינה
- 2 בצלים לבנים עד שמשחים יפה.
- 2-3 שום קצוץ
- חצי קילו בשר עם שומן טלה לא חייב אבל מוסיף טעם אלוהי .
- כוסברה ופטרוזליה
- צנוברים מעט
- תבלינים : מלח,פלפל,כמון,פפריקה ומעט כורכום
- אריסה לחריפות מי שאוהב
- קדאיף – לחתוך דק דק חצי חבילה
- להגשה: טחינה,צנוברים ופטרוזליה או כוסברה.
הוראות הכנה
- לטגן עם מעט שמן זית את הבצל עד שמשחים יפה,מוסיפים את הבשר ואת התבלינים
- את הירוקים ואת האריסה נותנים טיגון יפה וטוב.
- מקררים את המלית.
- לוקחים קדאיף חותכים דק דק מעט שמים שמן זית
- ופותחים אותו לאט לאט על המגש שיהיה דק ולא עבה
- מוסיפים את הבשר מהדקים היטב.
- מוסיפים מעל את הקדאיף כדי לסגור היטב
- ולתנור לרבע שעה או עד שמשחים יפה.
- להגיש עם טחינה צנוברים ולאכול חם !
טעים בטירוף מנה ממש מוצלחת לחגים/שבתות/ומתי שתרצו