מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 חבילת פסטה קנלוני
- סלסלת פטריות שמפיון
- סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
- 1 גביע קוטג' או שמנת חמוצה או גבינה לבנה
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע, מוצרלה)
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח
- מלח ופלפל
מצרכים לרוטב:
- מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%
- 80 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל ונפטרים מהנוזלים שנוצרו במחבת.
- מערבבים בקערה את שאר המצרכים (הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים) ומוסיפים את הפטריות.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקנלוני.
- מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית שמתאימה לתנור ומזלפים מעל שמנת מתוקה.
- מפזרים גבינה צהובה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- אופים בתנור שחומן מראש למשך 30-40 דקות או עד שהקנלוני זהובים.
הערות חשובות:
– ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק או חופן עלי תרד קצוצים (אי צורך בבישול מוקדם).
– במקום רוטב שמנת ניתן לכסות את הקנלוני ברוטב עגבניות מוכן.