חלה לשבת עם פטריות - מיא בן דהן מנבחרת דף האינסטגרם Israeli kitchen
מצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- חצי כף מלח
- רבע כוס שמן
- רבע כוס סוכר
- כוס ורבע מים
למילוי:
- בצל חתוך לרצועות
- 5-6 פטריות שמפיניון ״מרינה״ חתוכות
- כף סילאן
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- יש ללוש את כל החומרים 10 דקות.
- להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח כשעה.
בזמן שהבצק בתפיחה לטגן את רצועות הבצל במעט שמן, להוסיף את הפטריות החתוכות. להוסיף סילאן, מלח ופלפל ולטגן עוד מספר דקות. - לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו ל 12 כדורים של 75 גרם. כל כדור לפתוח לרצועה ולקלוע 2 חלות (6 רצועות לכל חלה).
- בעזרת מערוך ליצור שקע במרכז החלה ולמלא בתוכו את מילוי הבצל והפטריות.
להתפיח את החלות כ 40-45 דקות. - בינתיים לחמם תנור ל 190 מעלות. לאחר שהחלות תפחו לאפות כ 20-25 דקות עד השחמה.
- מיד לאחר האפיה למרוח מעט שמן זית על החלות.
לקישוט: עלי מיקרו בזיל ״מרינה״.