דלעת ערמונים ממולאת בבשר, פטריות וערמונים - מתכון של יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן
מצרכים
- 3 דלעת ערמונים
- רבע כוס שמן זית
- כף דבש
- מעט מלח
- 400 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 1 סלסלת פטריות שמפניון מרינה
- 1 סלסלת פיטריות פורטובלו מרינה
- 1 שקית ערמונים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית רוזמרין
- 1 כפית בהרט
- חצי כפית קינמון
- חצי כפית צ׳ילי גרוס
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- רבע כוס סילאן
- מעט פטרוזיליה/כוסברה לפיזור בסוף
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל 200 מעלות .
- חוצים את הדלעת ומרוקנים מהגרעינים.
- מערבבים בקערה את רבע כוס השמן, בדבש והמלח, ומורחים בנדיבות על חצאי הדלעת. מכניסים לתנור ל 35-40 דקות, עד שהחלק הפנימי מתרכך.
- מכינים את תערובת הבשר- במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה . מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
- חותכים את הפטריות לריבועים קטנים , מוסיפים לתערובת הבשר ומשאירים על האש 3-4 תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הערמונים הקצוצים בסוף.
- ממלאים את חצאי הדלעת בתערובת, מזליפים עוד קצת שמן זית מעל ומחזירים לתנור לעוד 7-10 דקות .
- מפזרים מעל קצת פטרוזיליה ומגישים, בתאבון.