מצרכים
- 2 בצלים גדולים
- אריזה של פטריות יער
- אריזה של פטריות שימאג'י
- אריזה של פטריות פורטבלה גדולות סטייק פורטבלה
- פטריות מלך היער
- כוס עדשים ירוקות מבושלות ומוקפואת
- כוס אורז לבן יסמין
- מלח, כמון ,תבלינים שאוהבים
- עלי פטרוזיליה , טימין קצוצתים כמות לפי הטעם
הוראות הכנה
- מטגנים 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, מוסיפים מגוון פטריות קצוצות שאוהבים ( כמעט הכל מתאים ) – פטריות יער, שימאג'י, פורטבלו ,מלך היער וכד' תוך כדי ערבוב ל-5 דקות נוספות
- מפשירים כוס של עדשים ירוקות קפואות
- מחממים שמן בסיר עמוק, מוסיפים כוס אורז לבן ארוך, עדשים מסוננות וכפית שטוחה של מלח. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים עם מכסה כרבע שעה
- מוסיפים בצל מטוגן עם פטריות, חצי כפית כמון ומערבבים קלות. מבשלים 5 דקות נוספות.
- מגישים עם פטרוזיליה, בזיליקום או תימין קצוצים מעל