נזיד בשר ופטריות @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל 3 שעות
difficulty
רמת קושי - בינוני
10 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת פטריות שמפיניון
  • חבילת פטריות יער
  • חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 ק״ג בקר חתוך לקוביות (במתכון זה חזה)
  • 1 ק״ג תפוחי אדמה
  • 8 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כף צ׳ילי גרוס
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • שמן זית
  • גרידה מחצי לימון
  • כוס יין לבן

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הפטריות, בצל ושום, חוצים ופורסים את תפוחי האדמה,
    חותכים את הבשר לקוביות.
  2. מחממים סיר גדול לחום גבוה עם שמן זית צורבים את הבשר בסיר כמה דקות כל צד עד שמקבל צבע שחום.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות, בצל ושום.
  4. מוסיפים את המלח, פלפל, צ׳ילי, פלפל אנגלי, ועלי דפנה.
  5. מערבבים כל כמה דקות עד שהפטריות מקבלות קצת צבע שחום.
  6. מוסיפים את גרידת הלימון והיין הלבן.
  7. מוסיפים הרבה מים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש שיתבשל לאט.
  8. אחרי לפחות 3 שעות של בישול הארוחה מוכנה!

מתכונים דומים

  • עראיס מיני בורגר פטריות

    עראיס מיני בורגר פטריות - מתכון של יעל דאבי מנבחרת @israeli_kitchen

  • שווארמה פטריות טבעונית של מרינה

    שווארמה פטריות טבעונית מפתיעה במיוחד - shirchip@

  • גירוס יווני עם קבב פטריות של מרינה

    גירוס יווני עם קבב פטריות של מרינה - itaidagan@

  • פלפלונים פטנט ממולאים אורז ובשר ברוטב עגבניות

    פלפלונים ממולאים אורז ובשר ברוטב עגבניות - limor_ozery_food@

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • לכל המתכונים