נזיד בשר ופטריות @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל 3 שעות
difficulty
רמת קושי - בינוני
10 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת פטריות שמפיניון
  • חבילת פטריות יער
  • חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 ק״ג בקר חתוך לקוביות (במתכון זה חזה)
  • 1 ק״ג תפוחי אדמה
  • 8 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כף צ׳ילי גרוס
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • שמן זית
  • גרידה מחצי לימון
  • כוס יין לבן

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הפטריות, בצל ושום, חוצים ופורסים את תפוחי האדמה,
    חותכים את הבשר לקוביות.
  2. מחממים סיר גדול לחום גבוה עם שמן זית צורבים את הבשר בסיר כמה דקות כל צד עד שמקבל צבע שחום.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות, בצל ושום.
  4. מוסיפים את המלח, פלפל, צ׳ילי, פלפל אנגלי, ועלי דפנה.
  5. מערבבים כל כמה דקות עד שהפטריות מקבלות קצת צבע שחום.
  6. מוסיפים את גרידת הלימון והיין הלבן.
  7. מוסיפים הרבה מים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש שיתבשל לאט.
  8. אחרי לפחות 3 שעות של בישול הארוחה מוכנה!

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • לכל המתכונים