נזיד בשר ופטריות @meatcurator
מצרכים
- חבילת פטריות שמפיניון
- חבילת פטריות יער
- חבילת פטריות פורטובלו
- 1 ק״ג בקר חתוך לקוביות (במתכון זה חזה)
- 1 ק״ג תפוחי אדמה
- 8 שיני שום
- 1 בצל
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 1 כף צ׳ילי גרוס
- 1 כף פלפל אנגלי
- 4 עלי דפנה
- שמן זית
- גרידה מחצי לימון
- כוס יין לבן
הוראות הכנה
- קוצצים את הפטריות, בצל ושום, חוצים ופורסים את תפוחי האדמה,
חותכים את הבשר לקוביות. - מחממים סיר גדול לחום גבוה עם שמן זית צורבים את הבשר בסיר כמה דקות כל צד עד שמקבל צבע שחום.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות, בצל ושום.
- מוסיפים את המלח, פלפל, צ׳ילי, פלפל אנגלי, ועלי דפנה.
- מערבבים כל כמה דקות עד שהפטריות מקבלות קצת צבע שחום.
- מוסיפים את גרידת הלימון והיין הלבן.
- מוסיפים הרבה מים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש שיתבשל לאט.
- אחרי לפחות 3 שעות של בישול הארוחה מוכנה!