כדורי אורז ופטריות
מצרכים
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון של מרינה
- 1 פטריית פורטובלו גדולה של מרינה (או סלסלה של קטנות)
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
- 1 כפית מלח + 1/2 כפית לאורז
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס אורז עגול
- 3 כוסות מים
- 1 כף קמח גדושה
- 300 גרם חזה עוף קצוץ
- שמן לטיגון
- להגשה – ספייסי מיונז, רוטב סויה, רוטב טריאקי, בצל ירוק
הוראות הכנה
- 1. קוצצים את כל הפטריות וטוחנים אותן דקדק.
- מטגנים את רצועות הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הפטריות הטחונות.
- מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים. חשוב מאוד שהתערובת תהיה יבשה בכדי שהכדורים לא יתפרקו.
- מניחים בצד לקירור ובנתיים מכינים את האורז.
- שמים את האורז בסיר יחד עם חצי כפית מלח ו3 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות ומכבים.
- כשהאורז עוד חם מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- מוסיפים את קוביות העוף ותערובת הפטריות ומערבבים הכל עד לאיחוד.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה מכל הצדדים.
- מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ומגישים לצד רטבים שאוהבים.