כדורי אורז ופטריות

כדורי אורז ופטריות
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון של מרינה
  • 1 פטריית פורטובלו גדולה של מרינה (או סלסלה של קטנות)
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
  • 1 כפית מלח + 1/2 כפית לאורז
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס אורז עגול
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף קמח גדושה
  • 300 גרם חזה עוף קצוץ
  • שמן לטיגון
  • להגשה – ספייסי מיונז, רוטב סויה, רוטב טריאקי, בצל ירוק

הוראות הכנה

  1. 1. קוצצים את כל הפטריות וטוחנים אותן דקדק.
  2. מטגנים את רצועות הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הפטריות הטחונות.
  3. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים. חשוב מאוד שהתערובת תהיה יבשה בכדי שהכדורים לא יתפרקו.
  4. מניחים בצד לקירור ובנתיים מכינים את האורז.
  5. שמים את האורז בסיר יחד עם חצי כפית מלח ו3 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות ומכבים.
  6. כשהאורז עוד חם מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  7. מוסיפים את קוביות העוף ותערובת הפטריות ומערבבים הכל עד לאיחוד.
  8. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה מכל הצדדים.
  9. מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ומגישים לצד רטבים שאוהבים.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות