כדורי אורז ופטריות

כדורי אורז ופטריות
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון של מרינה
  • 1 פטריית פורטובלו גדולה של מרינה (או סלסלה של קטנות)
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
  • 1 כפית מלח + 1/2 כפית לאורז
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס אורז עגול
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף קמח גדושה
  • 300 גרם חזה עוף קצוץ
  • שמן לטיגון
  • להגשה – ספייסי מיונז, רוטב סויה, רוטב טריאקי, בצל ירוק

הוראות הכנה

  1. 1. קוצצים את כל הפטריות וטוחנים אותן דקדק.
  2. מטגנים את רצועות הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הפטריות הטחונות.
  3. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים. חשוב מאוד שהתערובת תהיה יבשה בכדי שהכדורים לא יתפרקו.
  4. מניחים בצד לקירור ובנתיים מכינים את האורז.
  5. שמים את האורז בסיר יחד עם חצי כפית מלח ו3 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות ומכבים.
  6. כשהאורז עוד חם מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  7. מוסיפים את קוביות העוף ותערובת הפטריות ומערבבים הכל עד לאיחוד.
  8. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה מכל הצדדים.
  9. מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ומגישים לצד רטבים שאוהבים.

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו

    אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • לכל המתכונים