מתכון דלעת אפויה - erez_shaul@
מצרכים
- קילו של דלעת של ״מרינה״
- שמן זית
- קורט מלח, פלפל שחור גס
- טחינה גולמית
- סילאן
- תערובת פיצוחים
- טימין טרי לעיטור
הוראות הכנה
1. חותכים את הדלעת לפרוסות בעובי של כ-2 ס״מ
2. מזלפים מעל כל פרוסה שמן זית
3. מפזרים פלפל ומלח לפי הטעם ומברישים
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-25 דקות, עד לריכוך והשחמה.
5. מזלפים מעל הדלעת האפויה טחינה וסילאן
6. מפזרים פיצוחים לפי הטעם
7. אפשר לעטר עם עלי טימין טריים