חמאה ביתית ב- 3 טעמים - danielle_cheffa@
מצרכים
3 טעמים עם הפטריות ועשבי התיבול המעולים של מרינה
- 100 גרם שמן קוקוס מזוכך, מומס (ללא טעם קוקוס)
- 60 גרם חלב צמחי לא ממותק
- 30 גרם שמן זית / קנולה / זרעי ענבים
- 1 כף אבקת לציטין סויה (או לציטין אחר)
- 1/4 כפית מלח דק
- 1/2 כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון
תוספות:
- מיקס פטריות של מרינה
- עשבי תיבול שאוהבים
- צ׳ילי גרוס וגרידת לימון
הוראות הכנה
1.מערבבים לקערה את כל המרכיבים (שמן הקוקוס צריך להיות מומס ולא מאוד חם) וטוחנים עם בלנדר מוט כ 2 דקות
2. אם אחרי 2 דקות החמאה לא מתחילה להסמיך, מוסיפים עוד חצי כפית לציטין וטוחנים עוד כדקה
3. מעבירים את החמאה לקערה או תבנית, מכסים ומקררים כשעה.
4. בנתיים חותכים את הפטריות וצורבים אותן עם מעט מלח גס עד שהו מצטמצמות ומניחים לקירור.
5. מעבירים את התוספות לתוך החמאה, מערבבים ומחזירים לקירור של עוד שעה לפחות עד להתייצבות
*החמאה נשמרת עד שבוע במקרר