חמאה ביתית ב- 3 טעמים - danielle_cheffa@

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
20 servings
כמות מנות

מצרכים

3 טעמים עם הפטריות ועשבי התיבול המעולים של מרינה

  • 100 גרם שמן קוקוס מזוכך, מומס (ללא טעם קוקוס)
  • 60 גרם חלב צמחי לא ממותק
  • 30 גרם שמן זית / קנולה / זרעי ענבים
  • 1 כף אבקת לציטין סויה (או לציטין אחר)
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון

 

תוספות:

  • מיקס פטריות של מרינה
  • עשבי תיבול שאוהבים
  • צ׳ילי גרוס וגרידת לימון

הוראות הכנה

1.מערבבים לקערה את כל המרכיבים (שמן הקוקוס צריך להיות מומס ולא מאוד חם) וטוחנים עם בלנדר מוט כ 2 דקות
2. ⁠אם אחרי 2 דקות החמאה לא מתחילה להסמיך, מוסיפים עוד חצי כפית לציטין וטוחנים עוד כדקה
3. מעבירים את החמאה לקערה או תבנית, מכסים ומקררים כשעה.
4. ⁠בנתיים חותכים את הפטריות וצורבים אותן עם מעט מלח גס עד שהו מצטמצמות ומניחים לקירור.
5. מעבירים את התוספות לתוך החמאה, מערבבים ומחזירים לקירור של עוד שעה לפחות עד להתייצבות

*החמאה נשמרת עד שבוע במקרר

מתכונים דומים

  • מתכון דלעת אפויה - erez_shaul@

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • קציצות ירק כל-כך רכות, ריחניות וממכרות - erez_shaul@

  • צ’יפס פטריות - מתכון של שף טומאס יול מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות