מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • סלסילת פטריות שמפיניון
  • 5 תחתיות ארטישוק
  • 3 זוקיני חתוך לרצועות דקות (עם קולפן)
  • 3 שיני שום כתושות
  • חבילת עלי תרד
  • 3/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס
  • תבלינים: מלח , פלפל, אגוז מוסקט

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם תחתיות הארטישוק חותכים כל תחתית לרצועות (לא דקות מדיי) וצולים במחבת עם מעט חמאה/ שמן זית ומלח גס עד שהתחתיות מזהיבות ומניחים בצד.
  2.  ⁠באותה מחבת עם תוספת קטנה של שמן זית מטגנים שום כתוש , רצועות זוקיני ותרד… מקפיצים כ5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט
  3. מוסיפים את הפטריות וארטישוק ומקפיצים 5 דקות נוספות , מתבלים במלח ופלפל
  4.  ⁠מוסיפים את השמנת/ קרם קוקוס… מתבלים שוב במעט פלפל ואגוז מוסקט , מקפיצים 3 דקות נוספות ומתענגים על מנה מושלמת.

מתכונים דומים

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • פיצוחי שום

    פיצוחי שום - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים