מיקס פטריות ובצל מקורמל - limor_ozery_food@

מיקס פטריות ובצל מקורמל
time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3-4 סוגי פטריות (שמפיניון, פורטבלו, מלך היער, שימג’י) – חתוך גס
  • 4 בצל סגול חתוך ל 1/6 (ראו בסרטון)
  • שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • כ- 1/4 כוס מים חמים
  • 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
  • עלי טימין
  • מלח, פלפל לבן, צ’ילי – לפי הטעם

הוראות הכנה

1. לצרוב את הבצלים במעט שמן זית 2 דקות ולהוסיף את סוכר החום – לא לערבב. רק לאחר שהסוכר נמס לערבב את הבצלים ומדי פעם להוסיף מעט מים חמים ולהמשיך בערבוב עד שהבצלים מתקרמלים (חשוב שהבצל לא יתרכך).
2. להוסיף את הפטריות, למעט את השימג’י ולערבב עם הבצל עד שהפטריות התרככו מ(ניתן להוסיף מעט שמן זית).להוסיף את השימג’י ולערבב 2-3 דקות ולהוסיף את יתר המרכיבים – בלסמי, מלח, פלפל, צילי וטימין. לערבב 2-3 דקות ולהגיש לשולחן חם חם.

מתכונים דומים

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - מתכון טעים ומפנק

    פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - danielle_cheffa@

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • פיצוחי שום

    פיצוחי שום - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים