מצרכים
- 3-4 סוגי פטריות (שמפיניון, פורטבלו, מלך היער, שימג’י) – חתוך גס
- 4 בצל סגול חתוך ל 1/6 (ראו בסרטון)
- שמן זית
- 1 כף סוכר חום
- כ- 1/4 כוס מים חמים
- 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
- עלי טימין
- מלח, פלפל לבן, צ’ילי – לפי הטעם
הוראות הכנה
1. לצרוב את הבצלים במעט שמן זית 2 דקות ולהוסיף את סוכר החום – לא לערבב. רק לאחר שהסוכר נמס לערבב את הבצלים ומדי פעם להוסיף מעט מים חמים ולהמשיך בערבוב עד שהבצלים מתקרמלים (חשוב שהבצל לא יתרכך).
2. להוסיף את הפטריות, למעט את השימג’י ולערבב עם הבצל עד שהפטריות התרככו מ(ניתן להוסיף מעט שמן זית).להוסיף את השימג’י ולערבב 2-3 דקות ולהוסיף את יתר המרכיבים – בלסמי, מלח, פלפל, צילי וטימין. לערבב 2-3 דקות ולהגיש לשולחן חם חם.