צ’יפס פטריות - מתכון של שף טומאס יול מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
לפטריות:
- 2 פטריות פורטובלו מרינה
- חבילת פטריות שימאג’י לבנות מרינה
- 100 גרם קמח
- 100 גרם סולת
- 50 גרם קורנפלור
- 300 מ”ל חלב שיבולת שועל
איולי:
- 3 חלמונים
- 30 גרם חומץ יין לבן
- 15 גרם חרדל
- 20 גרם מיץ לימון
- 250 מ”ל שמן זית
- 150 מ”ל שמן ניטרלי
- מלח ופלפל – לפי הטעם
לקישוט:
- 40 גרם עירית קצוצה
הוראות הכנה
1.פורסים את הפורטובלו לפרוסות עבות, גוזמים את החלק התחתון של פטריות השימאג’י ומשרים את כל הפטריות בחלב שיבולת שועל עם מלח ופלפל לפחות 30 דקות.
2.מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים לציפוי.
3.במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט, מכניסים את החלמונים, החומץ, החרדל, מלח ופלפל — וטוחנים. מוסיפים את השמן בהדרגה עד שנוצרת אמולסיה. מסיימים עם מיץ לימון ומתקנים תיבול.
4.מצפים את הפטריות בתערובת היבשה בקערה גדולה ודואגים שכולן יהיו מצופות היטב. משאירים אותן לנוח 10 דקות.
5.מטגנים בשמן חם ב־180 מעלות.
6.מתבלים היטב במלח ומגישים עם האיולי בצד, מקושטים בעירית קצוצה 🙂