סטייק מפטריות פורטבלו
מצרכים
- חבילת פטריות סטייק פורטובלה של פטריות מרינה (הכי גדולות שתמצאו)
- 50 גרם חמאה
- 3-4 שיני שום
- 2 ענפי רוזמרין
- חצי כוס יין אדום
- רבע כוס שמנת מתוקה 32 אחוז
- רבע כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- עירית קצוצה
הוראות הכנה
- חותכים לכל פטריה את הרגל שלה ולאחר מכן את כל הקצוות שלה כך שנקבל צורת ריבוע. חורצים לכל אורך הפטרייה חריצות עדינות ולאחר מכן לכיון ההפוך כך שנקבל חריצות בצורת איקס.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הפטריות היטב על הצד עם החריצות. מתבלים במלח בנדיבות. אחרי 3-4 דקות מוסיפים את החמאה, שום ועשבי התיבול. בעזרת כף משקים את הפטריות בחמאה המומסת שיש לנו במחבת. חוזרים על הפעולה במשך דקה שתיים והופכים את הפטריות צד.
- צורבים עוד 3-4 דקות ומוצאים את הפטריות לצלחת. שופכים יין לתוך המחבת ומצמצמים את האלכוהול במשך כמה דקות על אש גבוהה. כאשר רוצים שהיין מעטו הצטמצם, מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל. מבשלים כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- שופכים על צלחת 3-4 כפות מהרוטב, חותכים את הפטריות לרצועות ומניחים מעל הרוטב. מפזרים עירית קצוצה מעל ומגישים לצד לימון.