חומוס עם פטריות מוקפצות - עטרה ז׳ורנו
מצרכים
- 2 חבילות פטריות שמפיניון של מרינה
- 2 בצלים לבנים
- 1 גמבה אדומה
- 1/4 צרור כוסברה
- 3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית מלח גס.
- חומוס- למריחה
- שמן- לטיגון
הוראות הכנה
- שוטפת היטב את הפטריות ומנגבת עד יבוש.
- חותכת את הבצל לפרוסות דקות ומטגנת כ-4 דקות עד להזהבה.
- מוסיפה את הפטריות שלמות ומטגנת כ-2 דקות עם הבצל.
- חותכת את הגמבה לרצועות קטנות.
- מוסיפה את הגמבה והכוסברה למחבת ומטגנת כ-3 דקות.
- מוסיפה את רוטב הצ׳ילי המתוק, הסילאן והתבלינים ומערבבת היטב.
- בצלחת עמוקה מסדרת את ממרח החומוס ומוסיבה את תוספת הפטריות מעל.
- מזלפת מעל שמן זית ומקשט בכוסברה.