ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות
מצרכים
לציזיקי:
- 2 חצילים – עדיף בלאדי
- גביע יוגורט טבעוני
- צרור פטרוזיליה, צרור נענע
- 2 שיני שום כתושות
- שמן זית, מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחוררים את החצילים וצורבים על הגז על אש גלויה – בלהבה הכי גדולה
- כשהחצילים ממש רכים מורידים אותם מהאש ואחרי שהתקררו מקלפים מהקליפה
- קוצצים את החצילים, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים
- טועמים ומתקנים תיבול
- מגישים עם פיתה צרובה במחבת, קבב פטריות של מרינה וסלט קצוץ