ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות
time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

לציזיקי:

  • 2 חצילים – עדיף בלאדי
  • גביע יוגורט טבעוני
  • צרור פטרוזיליה, צרור נענע
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן זית, מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

  1.  מחוררים את החצילים וצורבים על הגז על אש גלויה – בלהבה הכי גדולה
  2. כשהחצילים ממש רכים מורידים אותם מהאש ואחרי שהתקררו מקלפים מהקליפה
  3.  קוצצים את החצילים, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים
  4. טועמים ומתקנים תיבול
  5. מגישים עם פיתה צרובה במחבת, קבב פטריות של מרינה וסלט קצוץ

מתכונים דומים

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • פיצוחי שום

    פיצוחי שום - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים