בורקס פילו פטריות משפחתי - הגר גבאי - פלפלת
מצרכים
- 14 דפי פילו מופשרים / מצוננים
- בצל גדול
- 3 סלסלות של פטריות שמפיניון ופורטבלו ״מרינה״. אני אוהבת לשלב, אפשר להשתמש בסוג אחד
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- רבע כוס מים
- כפית קרונפלור
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- 3 שיני שום כתושות
- כף סילאן
- שמן לשימון העלים
- ביצה
- שומשום
הוראות הכנה
- נחתוך את כל הפטריות ונקצוץ דק את הבצל. במחבת נחמם שמן ונוסיף את הבצל, נטגן 5-6 דקות עד שהבצל מזהיב. נוסיף את הפטריות ונטגן אותן עד שהן מתאדות ומשנות את הגוון. נוסיף פטרוזיליה קצוצה, ומים שערבבנו עם הקרונפלור. נוסיף תבלינים, נטעם ונתקן.
- על משטח העבודה נניח שני עלי פילו, ונמרח עליהם שמן. נסדר את המילוי לכל רוחב העלים, נסגור את הצדדים ונגלגל.
- נעביר לתבנית עם נייר אפייה ונחזור על הפעולה עד שיש לנו את כל הבורקסים אחד ליד השני.
- נמרח ביצה, נפזר שומשום ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בטורבו למשך 25-30 דקות ועד שהבורקס זהוב וקריספי.