ממרח פטריות (ובסיס לרוטב)

time-cook
הכנה - 55 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 פטריות מלך היער
  • 1/2 סלסלה פטריות שיטאקי
  • 5 בצלי שאלוט או בצל אחד לבן או 2 כרישה (החלק הלבן)
  • 30 גרם חמאה + 50 גרם נוספים
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. קוצצים דק את השאלוט והפטריות.
  2. ממיסים במחבת 30 גרם חמאה ומטגנים את השאלוט במשך 5 דקות. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים במשך 40 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מעבירים את הפטריות החמות למעבד מזון, מוסיפים 50 גרם חמאה וטוחנים עד שנוצר ממרח.
  4. שומרים במקרר בצנצנת אטומה.

 

הערות חשובות:
ניתן למרוח את הממרח על ברוסקטה (לינק לברוסקטה) או לפתוח במחת עם מעט שמנת ליצירת רוטב מושלם לפסטה. עוד אופציה היא להוסיף כף מהממרח לריזוטו.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים