מצרכים
- 2 סלסלות פטריות שמפניון
- 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
- 2 פטריות מלך היער
- 1/2 סלסלה פטריות שיטאקי
- 5 בצלי שאלוט או בצל אחד לבן או 2 כרישה (החלק הלבן)
- 30 גרם חמאה + 50 גרם נוספים
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- קוצצים דק את השאלוט והפטריות.
- ממיסים במחבת 30 גרם חמאה ומטגנים את השאלוט במשך 5 דקות. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים במשך 40 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
- מעבירים את הפטריות החמות למעבד מזון, מוסיפים 50 גרם חמאה וטוחנים עד שנוצר ממרח.
- שומרים במקרר בצנצנת אטומה.
הערות חשובות:
ניתן למרוח את הממרח על ברוסקטה (לינק לברוסקטה) או לפתוח במחת עם מעט שמנת ליצירת רוטב מושלם לפסטה. עוד אופציה היא להוסיף כף מהממרח לריזוטו.