ממרח פטריות (ובסיס לרוטב)

time-cook
הכנה - 55 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 פטריות מלך היער
  • 1/2 סלסלה פטריות שיטאקי
  • 5 בצלי שאלוט או בצל אחד לבן או 2 כרישה (החלק הלבן)
  • 30 גרם חמאה + 50 גרם נוספים
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. קוצצים דק את השאלוט והפטריות.
  2. ממיסים במחבת 30 גרם חמאה ומטגנים את השאלוט במשך 5 דקות. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים במשך 40 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מעבירים את הפטריות החמות למעבד מזון, מוסיפים 50 גרם חמאה וטוחנים עד שנוצר ממרח.
  4. שומרים במקרר בצנצנת אטומה.

 

הערות חשובות:
ניתן למרוח את הממרח על ברוסקטה (לינק לברוסקטה) או לפתוח במחת עם מעט שמנת ליצירת רוטב מושלם לפסטה. עוד אופציה היא להוסיף כף מהממרח לריזוטו.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • באגט סרוולד איטלקי ותאנים - חגית גורן ונועה קרליק

  • לכל המתכונים