סלט גריסי פנינה עם פקאנים, חמוציות, פטריות צרובות, זיתים ועירית ברוטב מייפל וצ'ילי

time-cook
הכנה - 15 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • כוס גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פקאנים טבעיים
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/3 כוס זיתים מגולענים
  • 1/2 צרור עירית
  • מלח ופלפל
  • אופציונאלי: עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה

 

לרוטב:

  • 2 כפות מייפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כפית מלח
  • 1/2 צ'ילי טרי

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הגריסים בסיר עם 5 כוסות מים מומלחים עד שהגריסים רכים. מסננים ומניחים בקערה. מזלפים מעל כפית שמן זית ומערבבים כדי שהגריסים לא ידבקו.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים עם שמן זית במחבת עד שהן זהובות משני הצדדים. מוסיפים לקערה עם הגריסים.
  3. באותה מחבת קולים את הפקאנים במשך 3 דקות. מצננים מעט וקוצצים גס. מוסיפים לקערה.
  4. חותכים את הזיתים לחצי ואת העירית חותכים לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את החמוציות ועשבי תיבול (במידה ורוצים).
  6. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים