סלט פסטה עם תירס, פטריות, זיתים, עגבניות מיובשות ועגבניות שרי

time-cook
הכנה - 15 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילה פסטה קצרה
  • 15 עגבניות שרי, עדיף מזן תמר
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים
  • 15 עלי בזיליקום
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 10 עגבניות מיובשות
  • 3/4 קופסת תירס משימורים או קפוא ומבושל
  • 10 ענפי עירית

 

לרוטב:

  • 3 כפות מיונז איכותי
  • 2 כפות קטשופ או רסק עגבניות או ממרח עגבניות מיובשות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות על גבי האריזה ומסננים.
  2. חותכים את העגבניות לחצי, את הזיתים והפטריות לפרוסות ואז העגבניות המיובשות לרצועות דקות.
  3. קוצצים את העירית לטבעות דקות וקורעים את עלי הבזיליקום.
  4. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
  5. מניחים את הפסטה החמה בקערה גדולה ומוסיפים את כל המצרכים, מזלפים מהרוטב ומערבבים כשהפסטה עדיין חמימה כדי שהרוטב יספג.
  6. מגישים בטמפרטורת החדר.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים