מרינה מלכת הפטריות מנות ראשונות סלט כרוב ופטריות עם חמוציות, פקאנים מסוכרים (או צנוברים) ברוטב חמצמץ-מתוק – NO.24
מצרכים
- 1/2 כרוב לבן
- 1/2 כוס פקאנים מסוכרים
- 1/4 כוס צנוברים (לא חובה)
- 1/2 סלסלה פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה
- 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
לרוטב:
- 5 כפות חומץ או מיץ לימון
- 3 כפות סוכר חום
- 4 כפות שמן קנולה או שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח
הוראות הכנה
- חותכים את הכרוב והפטריות לרצועות דקות.
- אם משתמשים בצנוברים, קולים אותם על מחבת חמה ללא שמן במשך 3 דקות.
- קוצצים גס את הפטרוזיליה.
- מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט, מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות חשובות:
– במקום צנוברים ניתן לשים גרעיני חמניה.
– במקום פטרוזיליה ניתן לשים עירית קצוצה דק או בצל ירוק.