סלט עגבניות שרי ופטריות עם צנוברים ובזיליקום

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • סלסלת עגבניות שרי, עדיף מזן תמר
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 15 עלי בזיליקום
  • 8 עגבניות מיובשות
  • 1/2 בצל סגול
  • 10 ענפי עירית או 5 ענפי בצל ירוק או צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה
  • 1/4 כוס צנוברים
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

  1. חוצים את העגבניות לחצי ואת הפטריות חותכים לרבעים.
  2. חותכים את הבצל לרצועות דקות וקורעים את עלי הבזיליקום.
  3. חותכים את העירית לטבעות דקות.
  4. במחבת, ללא שמן, קולים את הצנוברים במשך 3 דקות. מצננים מעט.
  5. מערבבים את כל המצרכים בעדינות ומגישים.

 

הערות חשובות:

– הסלט משתבח עם הימים.

– במיקום צנוברים ניתן להשתמש בשקדים פרוסים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים