סלט עגבניות שרי ופטריות עם צנוברים ובזיליקום

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • סלסלת עגבניות שרי, עדיף מזן תמר
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 15 עלי בזיליקום
  • 8 עגבניות מיובשות
  • 1/2 בצל סגול
  • 10 ענפי עירית או 5 ענפי בצל ירוק או צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה
  • 1/4 כוס צנוברים
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

  1. חוצים את העגבניות לחצי ואת הפטריות חותכים לרבעים.
  2. חותכים את הבצל לרצועות דקות וקורעים את עלי הבזיליקום.
  3. חותכים את העירית לטבעות דקות.
  4. במחבת, ללא שמן, קולים את הצנוברים במשך 3 דקות. מצננים מעט.
  5. מערבבים את כל המצרכים בעדינות ומגישים.

 

הערות חשובות:

– הסלט משתבח עם הימים.

– במיקום צנוברים ניתן להשתמש בשקדים פרוסים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים.

מתכונים דומים

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • פיצוחי שום

    פיצוחי שום - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים