מצרכים
- סלסלת עגבניות שרי, עדיף מזן תמר
- סלסלת פטריות שמפניון
- 15 עלי בזיליקום
- 8 עגבניות מיובשות
- 1/2 בצל סגול
- 10 ענפי עירית או 5 ענפי בצל ירוק או צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה
- 1/4 כוס צנוברים
- מלח ופלפל
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה
- חוצים את העגבניות לחצי ואת הפטריות חותכים לרבעים.
- חותכים את הבצל לרצועות דקות וקורעים את עלי הבזיליקום.
- חותכים את העירית לטבעות דקות.
- במחבת, ללא שמן, קולים את הצנוברים במשך 3 דקות. מצננים מעט.
- מערבבים את כל המצרכים בעדינות ומגישים.
הערות חשובות:
– הסלט משתבח עם הימים.
– במיקום צנוברים ניתן להשתמש בשקדים פרוסים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים.