קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 בטטות, קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • כף דבש
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • מלח ופלפל
  • 2 ענפי טימין או ענף רוזמרין

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבטטות לקוביות ואת הצ'ילי לפרוסות דקות. אם הפטריות גדולות חותכים לחצי, אם לא, משאירים אותן שלמות.
  2. במחבת רחבה ממיסים את החמאה והשמן ומטגנים את הבטטות, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות והצ'ילי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות נוספות או עד שהבטטות והפטריות מתרככות.
  4. מזלפים דבש ורוטב צ'לי ומערבבים.
  5. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל עלי טימין או רוזמרין.

 

הערות חשובות:
– למי שאוהב, ניתן לתבל גם במעט אגוז מוסקט.
– במקום טימין או רוזמרין ניתן לפזר מעל עירית קצוצה או בצל ירוק.

מתכונים דומים

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • פיצוחי שום

    פיצוחי שום - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים