מרינה מלכת הפטריות מנות ראשונות פטריות פורטבלה במילוי גבינת עיזים, פרמזן, אגוזים ועשבי תיבול עם פירורי לחם זהובים מעל – NO.35
מצרכים
- 6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
- 1 גליל גבינת עיזים
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק (או מוצרלה)
- 100 גרם אגוזי מלך או לוז או פקאנים (טבעיים)
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור עירית
- 8 כפות פירורי לחם
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מורידים לפטריות את הרגל ומברישים את הפטריות בשמן זית. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה והעירית.
- קולים את האגוזים על מחבת ללא שמן במשך 5 דקות. מצננים מעט וקוצצים.
- מערבבים את כל המצרכים פרט לפירורי לחם והשמן.
- ממלאים כל פטריה בתערובת הגבינות והאגוזים ומפזרים מעל פירורי לחם.
- מזלפים שמן זית ואופים במשך 10 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
הערות חשובות:
במקום לזרוק את רגלי הפטריות, אפשר לקצוץ אותן דק ולהוסיף לתערובת המילוי.