מצרכים
- 1 סלסלת פטריות שימאג'י לבנות
- 1 סלסלת פטריות שימאג'י חומות
- 1 כוס חומץ תפוחים
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 2 שיני שום קלופות
- 2 עלי דפנה
- 3 גרגירי פלפל שחור שלמים
- 1 ענף טימין
- 2 כפות סילאן
- כף מלח
- כוס מים
- 1/2 כוס שמן זית
הוראות הכנה
- בסיר בינוני מבשלים את כל המצרכים פרט לפטריות עד שהרוטב מגיע לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 10 דקות לאחר הרתיחה.
- מניחים את הפטריות בצנצנת מעוקרת ומסננים מעל את התחמיץ בעזרת מסננת.
- משאירים את הצנצנת פתוחה ומאפשרים לתחמיץ להתקרר לטמפרטורת החדר. סוגרים ומעבירים למקרר.