שניצלוני פטריות - דניאל וגנר
מרכיבים
לשניצלונים:
- חבילת פטריות מיני פורטבלו 'מרינה'
- קערה ראשונה: מים מעורבבים עם קמח, עד למרקם של טחינה סמיכה.
- קערה שניה: פרורי לחם מעורבבים עם שומשום
- שמן / שמן זית לטיגון
לרוטב:
- רבע כוס רוטב סויה
- כפית שמן שומשום
- 2 שיני שום כתושות
- חתיכה קטנה של ג'ינג'ר כתוש
- מיץ מליים אחד
- כף סילאן
- כפית שומשום
הוראות הכנה
- מחממים שמן על מחבת עמוקה
- טובלים כל פטריה בבלילה הרטובה ואז מצפים בפירורי הלחם.
- מניחים בצד להתייצבות. (אחרי כמה דקות הציפוי מתייצב)
- מטגנים את הפטריות עד השחמה מכל הכיוונים. ניתן גם לצפות בשמן זית בעזרת תרסיס ולאפות בתנור על 200 מעלות עד להזהבה.
- לרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים את השומשום בסוף.