סלט חסות עם פטריות ברוטב ויניגרט דבש עם פקאנים וגבינה אפויה - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 15 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מרכיבים

לסלט:

  • 1 ראש חסה לליק
  • 1 ראש חסה סלנובה
  • 1 סלסלה מיקס פטריות שמפיניון ופורטובלה
  • עירית
  • פקאנים קלויים

 

רוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • מעט מלח ופלפל

 

תוספת גבינה:

  • פרוסות גבינה צפתית 5% / 3-4 משולש גבינה מותכת מון בלאן בטעם טבעי / רוקפור
  • פירורי לחם / קמח
  • 1 ביצה

הוראות הכנה

רוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומערבבים היטב. את יתרת הרוטב ניתן לשמור במקרר לסלט הבא.

 

גבינה:

  1. מסדרים קערה עם ביצה טרופה וצלחת עם פירורי לחם / קמח.
  2. טובלים את הגבינה בביצה ולאחר מכן בקמח ומסדרים על נייר אפיה.
  3. מכניסים לתנור חם ואופים בערך כ-5 דקות עד שהציפוי קריספי.

 

** חשוב: אחרי הציפוי חשוב להקפיא את הגבינה כ-15 דקות לפני הכנסתה לתנור!

 

סלט:

  1. קולים פקאנים טבעיים במחבת או בתנור וקוצצים גס.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות.
  3. קורעים את החסה או חותכים גס.
  4. קוצצים את העירית.
  5. מעבירים הכל לקערת סלט, שופכים כמות יפה מהרוטב, מסדרים את הגבינה החמה מעל ומגישים!

 

מומלץ להכין את הגבינה בסמוך להגשה
מומלץ לשים את הרוטב בסמוך להגשה על מנת לשמור על קראנצ'יות וטריות הירקות.

מתכונים דומים

  • מיקס פטריות ובצל מקורמל

    מיקס פטריות ובצל מקורמל - limor_ozery_food@

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - מתכון טעים ומפנק

    פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - danielle_cheffa@

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים