סלט קינואה (ב-3 צבעים) עם פרחי כרוביות ופטריות צרובות

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה (אדומה, לבנה, שחורה או משולבת) מוכנה
  • 1/2 ראש כרובית
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסלת פטריות שימאג'י
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי טימין מ-2 ענפים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כוס אגוזי לוז או קשיו טבעיים
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית (לא חובה)
  • 10 ענפי עירית

 

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כפית סוכר חום
  • 1/2 צ'ילי קצוץ דק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את הפטריות לרבעים או חצאים (תלוי בגודל הפטריות) ואת הכרובית לפרחים בגודל הפטריות החתוכות. מניחים בקערה.
  3. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  4. אופים במשך 10 דקות או עד שהכרוביות זהובות.
  5. בינתיים קולים במחבת, ללא שמן, את האגוזים. מצננים וקוצצים גס.
  6. מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת.
  7. מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה את הקינואה, מוסיפים את הפטריות והכרוביות הצלויות. מפזרים מעל אגוזים, גבינת פטה ועירית ומזלפים מהרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים.

 

הערות חשובות:
בישול קינואה: מניחים בסיר כוס קינואה וכוס וחצי מים רותחים וממליחים. סוגרים את המכסה היטב, מבשלים על אש הכי קטנה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים