מרכיבים
- 1 כוס קינואה (אדומה, לבנה, שחורה או משולבת) מוכנה
- 1/2 ראש כרובית
- 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
- 1/2 סלסלת פטריות שימאג'י
- 2 כפות שמן זית
- עלי טימין מ-2 ענפים
- מלח ופלפל
- 1/2 כוס אגוזי לוז או קשיו טבעיים
- 100 גרם גבינת פטה או בולגרית (לא חובה)
- 10 ענפי עירית
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- כף מיץ לימון
- 2 כפות חומץ בלסמי
- כפית סוכר חום
- 1/2 צ'ילי קצוץ דק
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הפטריות לרבעים או חצאים (תלוי בגודל הפטריות) ואת הכרובית לפרחים בגודל הפטריות החתוכות. מניחים בקערה.
- מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- אופים במשך 10 דקות או עד שהכרוביות זהובות.
- בינתיים קולים במחבת, ללא שמן, את האגוזים. מצננים וקוצצים גס.
- מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת.
- מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה את הקינואה, מוסיפים את הפטריות והכרוביות הצלויות. מפזרים מעל אגוזים, גבינת פטה ועירית ומזלפים מהרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים.
הערות חשובות:
בישול קינואה: מניחים בסיר כוס קינואה וכוס וחצי מים רותחים וממליחים. סוגרים את המכסה היטב, מבשלים על אש הכי קטנה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.