סלט קינואה (ב-3 צבעים) עם פרחי כרוביות ופטריות צרובות

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה (אדומה, לבנה, שחורה או משולבת) מוכנה
  • 1/2 ראש כרובית
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסלת פטריות שימאג'י
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי טימין מ-2 ענפים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כוס אגוזי לוז או קשיו טבעיים
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית (לא חובה)
  • 10 ענפי עירית

 

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כפית סוכר חום
  • 1/2 צ'ילי קצוץ דק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את הפטריות לרבעים או חצאים (תלוי בגודל הפטריות) ואת הכרובית לפרחים בגודל הפטריות החתוכות. מניחים בקערה.
  3. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  4. אופים במשך 10 דקות או עד שהכרוביות זהובות.
  5. בינתיים קולים במחבת, ללא שמן, את האגוזים. מצננים וקוצצים גס.
  6. מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת.
  7. מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה את הקינואה, מוסיפים את הפטריות והכרוביות הצלויות. מפזרים מעל אגוזים, גבינת פטה ועירית ומזלפים מהרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים.

 

הערות חשובות:
בישול קינואה: מניחים בסיר כוס קינואה וכוס וחצי מים רותחים וממליחים. סוגרים את המכסה היטב, מבשלים על אש הכי קטנה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים