סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • צרור פטרוזיליה –– שטופה וקצוצה
  • צרור שמיר – צרור –שטוף וקצוץ
  • צרור כוסברה –שטופה וקצוצה
  • צרור נענע – צרור –שטופה וקצוצה
  • עלי סלרי – 4 גבעולים –שטוף וקצוץ
  • שקדים –– 10 יחידות
  • אגוזי מלך –– 1/2 כוס
  • גרגרי רימונים –– כוס
  • חמוציות –– 1/2 כוס
  • צימוקים –– 6 כפות

 

תיבול

  • מיץ מלימון אחד – 30 מ"ל
  • שמן שומשום – 4 כפות – 40 מ"ל
  • סוכר – 5 גרם – כפית שטוחה
  • מלח – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה
  • פלפל שחור גרוס – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה

הוראות הכנה

  1.  לערבב את כל המצרכים בקערה (חוץ ממצרכי התיבול).
  2.  לערבב בקערית נפרדת את חומרי התיבול, מיץ לימון סחוט, שמן שומשום, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  3.  ניתן להחליף את התיבול ברוטב חמוץ מתוק: 3 כפות דבש, 2 כפות חומץ תפוחים או רגיל, קורט מלח לפי הטעם וקורט פלפל שחור לפי הטעם.

מתכונים דומים

  • מיקס פטריות ובצל מקורמל

    מיקס פטריות ובצל מקורמל - limor_ozery_food@

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - מתכון טעים ומפנק

    פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - danielle_cheffa@

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים