סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • צרור פטרוזיליה –– שטופה וקצוצה
  • צרור שמיר – צרור –שטוף וקצוץ
  • צרור כוסברה –שטופה וקצוצה
  • צרור נענע – צרור –שטופה וקצוצה
  • עלי סלרי – 4 גבעולים –שטוף וקצוץ
  • שקדים –– 10 יחידות
  • אגוזי מלך –– 1/2 כוס
  • גרגרי רימונים –– כוס
  • חמוציות –– 1/2 כוס
  • צימוקים –– 6 כפות

 

תיבול

  • מיץ מלימון אחד – 30 מ"ל
  • שמן שומשום – 4 כפות – 40 מ"ל
  • סוכר – 5 גרם – כפית שטוחה
  • מלח – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה
  • פלפל שחור גרוס – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה

הוראות הכנה

  1.  לערבב את כל המצרכים בקערה (חוץ ממצרכי התיבול).
  2.  לערבב בקערית נפרדת את חומרי התיבול, מיץ לימון סחוט, שמן שומשום, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  3.  ניתן להחליף את התיבול ברוטב חמוץ מתוק: 3 כפות דבש, 2 כפות חומץ תפוחים או רגיל, קורט מלח לפי הטעם וקורט פלפל שחור לפי הטעם.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים