סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק
מצרכים
- צרור פטרוזיליה –– שטופה וקצוצה
- צרור שמיר – צרור –שטוף וקצוץ
- צרור כוסברה –שטופה וקצוצה
- צרור נענע – צרור –שטופה וקצוצה
- עלי סלרי – 4 גבעולים –שטוף וקצוץ
- שקדים –– 10 יחידות
- אגוזי מלך –– 1/2 כוס
- גרגרי רימונים –– כוס
- חמוציות –– 1/2 כוס
- צימוקים –– 6 כפות
תיבול
- מיץ מלימון אחד – 30 מ"ל
- שמן שומשום – 4 כפות – 40 מ"ל
- סוכר – 5 גרם – כפית שטוחה
- מלח – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה
- פלפל שחור גרוס – 2 גרם – 1/3 כפית שטוחה
הוראות הכנה
- לערבב את כל המצרכים בקערה (חוץ ממצרכי התיבול).
- לערבב בקערית נפרדת את חומרי התיבול, מיץ לימון סחוט, שמן שומשום, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- ניתן להחליף את התיבול ברוטב חמוץ מתוק: 3 כפות דבש, 2 כפות חומץ תפוחים או רגיל, קורט מלח לפי הטעם וקורט פלפל שחור לפי הטעם.