מצרכים
- 1/2 ק"ג אורז פרסי או בסמטי שטוף היטב
- 1/3 כוס שמן ניטרלי (קנולה, חמניות, זרעי ענבים)
- 1/2 כף כורכום
- 2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות (לא חובה)
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה ללא הגבעולים העבים
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה ללא הגבעולים העבים
- 1/2 צרור נענע קצוצה
- 4 גבעולי טרגון קצוצים
- צרור שמיר קצוץ ללא הגבעולים העבים
- 1/2 שקית (400 גרם) אפונה עדינה קפואה
- 3 שיני שום קצוצות
- 7-8 בצלים ירוקים קצוצים
הוראות הכנה
- מבשלים את האורז בסיר גדול בעל תחתית כפולה עם שפע מי מלח רותחים כ-7 דקות על להבה גבוהה עד שהחלק החיצוני של הגרגרים מתרכך אך החלק הפנימי נותר קשה. מסננים ומעבירים לקערה.
- שמים שמן וכורכום או זעפרן בסיר בו בושל האורז ומטגנים 5 דקות על להבה נמוכה. מוציאים רבע מכמות השמן ושומרים בצד (את היתר מותירים בסיר).
- מרפדים את הסיר בפרוסות תפוחי אדמה — בשכבה אחת ובצפיפות.
- מערבבים את האורז עם עשבי תיבול, אפונה, שום ובצל ירוק ומעבירים לסיר בלי לגעת באורז בידיים ובלי להדק. יוצרים בעזרת ידית של כף עץ כמה "ארובות", שמגיעות עד לשכבה של תפוחי האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה.
- מבשלים 7 דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים), מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות.
- מוסיפים את השמן ששמרנו ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מניחים לאורז לשהות בסיר 15 דקות ומגישים.