אורז עם פטריות יער - בלה רודניק וחגית גורן

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 בצלים גדולים
  • אריזה של פטריות יער
  • אריזה של פטריות שימאג'י
  • אריזה של פטריות פורטבלה גדולות סטייק פורטבלה
  • פטריות מלך היער
  • כוס עדשים ירוקות מבושלות ומוקפואת
  • כוס אורז לבן יסמין
  • מלח, כמון ,תבלינים שאוהבים
  • עלי פטרוזיליה , טימין קצוצתים כמות לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מטגנים 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, מוסיפים מגוון פטריות קצוצות שאוהבים ( כמעט הכל מתאים ) – פטריות יער, שימאג'י, פורטבלו ,מלך היער וכד' תוך כדי ערבוב ל-5 דקות נוספות
  2. מפשירים כוס של עדשים ירוקות קפואות
  3. מחממים שמן בסיר עמוק, מוסיפים כוס אורז לבן ארוך, עדשים מסוננות וכפית שטוחה של מלח. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים עם מכסה כרבע שעה
  4. מוסיפים בצל מטוגן עם פטריות, חצי כפית כמון ומערבבים קלות. מבשלים 5 דקות נוספות.
  5. מגישים עם פטרוזיליה, בזיליקום או תימין קצוצים מעל

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • חומוס עם פטריות מוקפצות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים