מצרכים
- שקית של 500 גרם חסה אלונים שטופה ומסולסלת– מרינה
- 5-6 פטריות שמפיניון קצוצות
- חופן נבטי חמניה
- 250 גרם גבינת פטה – חתוכה לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס עבה
- 15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
- חופן עלי בייבי תרד
- 2 מלפפונים חתוכים לעיגולים
- 20 יח ענבים ירוקים- חתוכים לרבעים
- חופן עלי רוקט שטופים שלמים
- חצי חופן גרעיני חמניה קלויים
- 2 כפות שומשום קלוי
- גרידת קליפת לימון -כפית מלאה
- זיתים שחורים
לרוטב
- כפית רוטב בלסמי איכותי
- כפית חרדל
- רבע כוס שמן זית
- קורט מלח גס
- כפית דבש
הוראות הכנה
- קורעים ידנית את עלי החסה לתוך כלי עמוק לחתיכות ברוחב בינוני של כ- 2 ס"מ.
- מצרפים את כל הירקות פנימה ומערבבים היטב.
הכנת הרוטב
- מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב עד להשגת מרקם אחיד.
לפני ההגשה
- יש לקלות על מחבת חמה ללא שמן את גרעיני החמניה ל- 2 דקות, ובנפרד לקלות את גרעיני השומשום.
- יוצקים על הירקות את הרוטב ומערבבים היטב. בעת ההגשה לפזר את גרעיני החמניה הקלויים והשומשום בתוספת זיתי קלמנטה שחורים.