שניצל פורטובלו

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 8 פטריות פורטבלו גדולות / בינוניות מרינה
  • בלילה
  • שש כפות שמן זית
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה- לפי הטעם בוזקים פנימה
  • חופן עלי טימין/ קורנית טרי
  • 3 שיני שום קלופות וכתושות
  • 1 כפית סילאן
  • 3 כפות קורנפלור
  • מעט מים מינראליים לדילול

 

לציפוי

  • שתיים וחצי כוסות פירורי לחם + מעט מלח גס

הוראות הכנה

  1. יש לנקות את הפטריות בעדינות ולחתוך את רגל הפטריה.
  2. חותכים את הפטריות לחצאים או רבעים, תלוי בגודלן.
  3. לציפוי – מערבבים בכלי נפרד את פירורי הלחם עם מעט מלח.
  4. לבלילה- בכלי נוסף מערבבים את מרכיבי הבלילה, ומאזנים אותה באמצעות המים והקורנפלור (המרקם הרצוי דומה לשל טחינה).
  5. טובלים את הפטריות בבלילה ומצפים בפירורי הלחם, מטגנים בשכבת שמן דקה מספר דקות מכל צד עד להזהבה.

 

מומלץ להגיש חם מיד אחרי הטיגון.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים