מצרכים
- 8 פטריות פורטבלו גדולות / בינוניות מרינה
- בלילה
- שש כפות שמן זית
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה- לפי הטעם בוזקים פנימה
- חופן עלי טימין/ קורנית טרי
- 3 שיני שום קלופות וכתושות
- 1 כפית סילאן
- 3 כפות קורנפלור
- מעט מים מינראליים לדילול
לציפוי
- שתיים וחצי כוסות פירורי לחם + מעט מלח גס
הוראות הכנה
- יש לנקות את הפטריות בעדינות ולחתוך את רגל הפטריה.
- חותכים את הפטריות לחצאים או רבעים, תלוי בגודלן.
- לציפוי – מערבבים בכלי נפרד את פירורי הלחם עם מעט מלח.
- לבלילה- בכלי נוסף מערבבים את מרכיבי הבלילה, ומאזנים אותה באמצעות המים והקורנפלור (המרקם הרצוי דומה לשל טחינה).
- טובלים את הפטריות בבלילה ומצפים בפירורי הלחם, מטגנים בשכבת שמן דקה מספר דקות מכל צד עד להזהבה.
מומלץ להגיש חם מיד אחרי הטיגון.