סלט סלק חגיגי וטבעוני

סלט סלק חגיגי וטבעוני
time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 4 סלקים
  • בטטה שמנמנה
  • חופן עלים (כוסברה/ פטרוזליה לבחירתכם)
  • חופן אגוזי מלך

 

לתיבול:

  • כפית שמן זית
  • רבע כפית מלח
  • רבע לימון סחוט

הוראות הכנה

  1. מבשלים ומקלפים את הסלקים (אפשר להשתמש בסלק מואקום של מרינה) וחותכים לקוביות.
  2. מקלפים את הבטטה חותכים לקוביות, מעבירים לתבנית , שמים קצת שמן זית ומלח ואופים עד שהבטטות רכות ומוכנות (אני הכנתי באייר פריי על מצב אפיה).
  3. קוצצים את אגוזי המלך.
  4. שוטפים את העלים הירוקים וקוצצים היטב.
  5. מערבבים בקערה את כל החומרים יחד, מתבלים בשמנ"ז, לימון ומלח.
  6. טועמים ומתקנים תיבול.

מתכונים דומים

  • סלט קיסר ראפ

  • סלט מושלם לראש השנה

    סלט חסות קריספיות ופרשיות עם ויניגרט תפוחי דבש ורימונים

  • סלט לאב פטריות - מתכון של נדב גלר מנבחרת ישראלי קיטשן

  • סלט שרי ופטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות פורטבלה צלויות עם מוצרלה

  • לכל המתכונים