סלט לאב פטריות - מתכון של נדב גלר מנבחרת ישראלי קיטשן
מצרכים
- 400 גרם פטריות מרינה – כל סוג
- ליטר מים בסיר
- חצי בצל סגול פרוס לרצועות דקות
- ½ כוס עלי נענע קרועה ביד
- ½ צרור כוסברה קצוצה גס
- 1 בצל ירוק פרוסות
- 1 גבעול למון גראס פרוס דק
- 3 כפות רוטב דגים/סויה
- 2 כפות רוטב סויה
- 5 כפות מיץ ליים
- 1-2 כפית צ'ילי גרוס
- 4 כפות קאו קואה
הוראות הכנה
- מכינים את הקאו קואה:* קולים ½ כוס אורז דביק/יסמין ו8 עלי קפיר ליים במחבת יבשה על אש בינונית, תוך תנועה מתמדת, עד שמתפתח צבע חום עמוק. טוחנים במטחנת תבלינים או במכתש ועלי
- את סיר המים מביאים לרתיחה, לאחר מכן מוסיפים את הפטריות, מבשלים 10 דקות.
- מעבירים את הפטריות לקערת ערבוב.
- מוסיפים בצל סגול, רוטב דגים, מיץ ליים, 3 כפות מציר הפטריות, קאו קואה וצ’ילי גרוס.
- לאחר מכן מוסיפים את העשב הטרי: כוסברה, בצל ירוק, למון גראס ונענע ומערבבים.
- טועמים ומשפרים טעמים עם רוטב דגים, צ'ילי גרוס ומיץ ליים לפי הצורך.