פטריות פורטובלה מצופות STAVIS@
מצרכים
- 4 פטריות פורטובלו גדולות
- פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כף קמח
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שום גבישי
- 3 כפות מים
לאיולי שום:
- 3 שיני שום כתושות
- 1.5 כף מיונז גדושה
- 1/2 כפית חרדל
- 1 כפית חומץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
1. מורידים לפטריות הפורטובלו את הרגל וחותכים לרצועות.
2. בעקרה מערבבים יחד את כל חומרי הבלילה היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק ללא גושים.
3. מצפים כל רצועת פורטובלו בבלילה ולאחר מכם בפירורי הלחם.
4. מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה ומוציאים לרשת או לנייר סופג.
5. להכנת האיולי – מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
6. מגישים חם! לטבעונים – אפשר גם לצד טחינה במקום האיולי.